Mooie opkomst schooldamtoernooi

Het aantal deelnemers op het schooldamtoernooi voor teams was bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Twintig viertallen van zeven scholen hadden zich ingeschreven en zorgden woensdagmiddag voor een goed gevulde zaal van De Kameleon.
Er werd gespeeld in drie leeftijdscategorie√ęn die gezamenlijk een Zwitsers toernooi speelden. Opvallend was dat een team van Willem de Zwijgerschool met kinderen uit groep 3/4 steeds in de top meedraaide en teams met veel oudere leerlingen versloeg.
Uiteindelijk wist een team uit groep 5/6 van De Ark de meeste punten te verzamelen. Bij groep 7/8 was Grote Beer het sterkst.
Bij groep 5/6 en groep 7/8 gaan de twee beste teams door naar het Zuid-Hollands kampioenschap dat 16 maart in Gouda wordt gespeeld.

Klik hier voor de eindstand.

Haags drietal tweede bij NK jeugdteams.

In Ochten werd 15 december het NK voor jeugdteams georganiseerd. Bij de aspiranten/junioren deed Den Haag mee met een drietal bestaande uit Berke, Emre en Gokhan.

Het was al snel duidelijk dat het tussen WSDV (Wageningen) en Den Haag zou gaan. In de eerste ronde wonnen beide teams alle wedstrijden. De onderlinge wedstrijd ging echter helemaal mis en Den Haag verloor kansloos met 6-0.
In de tweede ronde leken er nog even kansen te zijn toen WSDV onverwacht onderuit ging tegen DUO, maar ook Den Haag verloor en redde het weer niet in de onderlinge confrontatie met WSDV.

Thijs van Hilst wint schooldamfinale

Thijs van Hilst heeft de schooldamfinale gewonnen. In die finale speelden de 22 sterkste schooldammers die op 21 november een medaille hadden gewonnen op het grote schooldamtoernooi. Zij speelden op 27 november en 4 december de grote finale om uit te maken wie echt de sterkste was.

Thijs, die in groep 6 van De Ark zit en dus zeker niet de oudste deelnemer was, speelde uitstekend. Hij won de eerste vier partijen en liep pas in de vijfde ronde tegen een nederlaag aan, waardoor de concurrentie weer langszij kwam. Hij ging echter goed om met de spanning en won zijn laatste partij. Hij behaalde 10 punten en bleef de achtervolgers daarmee een punt voor.

Op de tweede en derde plaats eindigden twee meisjes van De La Reyschool. Maud Hofbauer werd tweede en Ysila Taramov derde. Lianne Visser kwam een paar weerstandspunten tekort en werd vierde.

Klik hier voor de eindstand.

Schooldammen weer succes

Het Haagse schooldamtoernooi was ook dit jaar weer een succes. Bijna 150 basisschoolleerlingen vonden hun weg naar de Kameleon, waar dit individueel kampioenschap jaarlijks georganiseerd wordt. Er werd gespeeld in vier competities, groep 3 en 4 samen, groep 5, groiep 6 en groep 7 en 8 samen. En dan waren er nog aparte prijzen voor de meisjes en jongens.

Na zeven speelrondes kon de eindstand opgemaakt worden. De prijsuitreiking werd verzorgd door Emre Hageman. Zelf won hij in 2013 zijn eerste schooldamtitel en vijf jaar later (drie weken geleden dus) zijn eerste wereldtitel. Onder luid applaus namen de 24 prijswinnaars hun medailles in ontvangst. Alle 150 deelnemers gingen met een gloednieuwe DamZ damset naar huis.

De prijswinnaars zijn uitgenodigd om de komende twee weken de finale te spelen. En op 13 februari staat al weer het schooldammen voor teams op het programma.

Klik hier voor de uitslagen.