Vorige week werd in centraal Turkije het Europees Kampioenschap voor de jeugd gespeeld. Emre Hageman was daar in eerste instantie voor geselecteerd vanwege zijn klassering in het Nederlands Kampioenschap junioren, maar later bleek ook Alexander Glogowski als invaller deel te kunnen nemen aan TeamNL bij de welpen.

Emre begon wat minder aan het toernooi doordat hij in de tweede ronde tegen een ietwat ongelukkige nederlaag tegen zijn eeuwige rivaal Simon Harmsma opliep. Emre bleef echter goed in de race door een aantal goede overwinningen. Uiteindelijk zou Emre derde worden, een punt achter een Litouwse deelnemer, en als hij zijn laatste partij had gewonnen (wat eigenlijk had gemoeten), was dat zelfs tweede geweest. Simon was na de voorlaatste ronde al zeker van zijn titel. Bij het rapid-dammen werd Emre wel tweede, wederom achter Simon.

Alexander had het naar verwachting moeilijk in dit deelnemersveld. Hij boekte in het toernooi één overwinning tegen de Poolse deelnemer. En eigenlijk had hij ook een tweede partij moeten winnen, na een vernietigende Coupe Philippe. Maar af te zien aan alle foto's waar Alexander met een brede lach te zien was, had hij ook een prima kampioenschap!