Spreuk:
Een eindspelspeler zonder eindspeltheorie is als  een zeevaarder die zonder kompas een oceaan doorkruist   (J.F.Moser, Eindspeltheoreticus, schreef ‘de bijbel’ van het eindspel: Strategie der honderd velden (1966) J.F. Moser.

Voor fouten in de analyses, nieuwe eindspelen die behoren bij een behandeld onderwerp of andere suggesties, email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hier vindt u geen composities maar onversneden eindspel theorie. Deze blog zal in de loop der jaren worden uitgebreid met nieuwe artikelen over strategie in het eindspel.  Schrijver van deze blog is Harry Zandvliet, die zichzelf ziet als journalist van het eindspel dammen ten einde deze voor een groot publiek toegankelijk te maken.
De animaties zijn gemaakt met Turbo Dambase van Klaas Bor. Wilt u zelf ook dam animaties maken en weet u niet hoe te beginnen? Stuur een mail en ik help u onderweg, zodat het dammen gepropagandeerd en toegankelijk gemaakt kan worden voor een groot publiek.