Zaterdag 14 november, zou het op die datum gebeuren? In Emmen werd het NK voor clubteams gehouden. Damclub Den Haag werd vorig jaar derde. Dit jaar was het doel om kampioen te worden. Onze club is vertegenwoordigd door Berke, Kirsty, Gokhan, Emre en Jan Christiaan. Kirsty en Jan Christiaan speelden een roulatie en beiden hebben uitstekend gespeeld.

De concurrenten waren WSDV uit Wageningen met o.a. Machiel Weistra en Akosh Kardos, VBI uit Huissen met Jan Kornilov en Hoogeveen 1 met Nicole de Vries en Wouter Sosef. Na drie rondes stonden wij als Den Haag op nummer 1 met drie maal een overwinning met 8-0! Tegen respectievelijk Urk aan Zet, BDV Bennekom en de Haarlemse Damclub. Ronde 4 was een treffen tussen twee concurrenten: Den Haag tegen WSDV. Berke mocht tegen Machiel, die partij werd remise, Jan Christiaan speelde tegen de eerder genoemde Akosh. Jan Christiaan steeg boven zich uit en won van Akosh! Uitslag 6-2

Ronde 5 was tegen het 2e team van Hoogeveen, een duidelijke overwinning met 7-1. De remise kwam op naam van Emre tegen Jasmijn Scholtens. De zesde ronde was tegen DEZ-NGKZ ook een duidelijke overwinning, de vierde 8-0. Na deze ronde stonden we één punt voor op VBI Huissen en twee op Hoogeveen.

VBI-Huissen- Damclub Den Haag. Dit was DE wedstrijd die het belangrijkste was. Ik heb een tactische opstelling bedacht, Berke (die verder alleen op bord 1 heeft gezeten) mocht op plek 2 gaan zitten, dit omdat VBI ook tactisch hun zwakste speelster op 1 kon zetten. Gökhan op bord 1. Gökhan won op de klok van Jan Kornilov, Eindstand 1-7 voor Den Haag.

In ronde 8 werd met 7-1 gewonnen van Winschoten. De laatste ronde was al niet meer zo belangrijk, Immers we stonden al twee punten voor en een bordsaldo van plus 16. Berke verloor op de klok van Nicole de Vries, Kirsty verloor van Wouter Sosef, Emre en Gokhan wonnen. 4-4, dus Nederlands kampioen geworden!!!!

Gokhan en Emre hebben beiden 16 punten behaald en zijn topscorer van het team geworden. Berke eindigde met 15 punten. Jan Christiaan en Kirsty behaalden 8 punten.

Een fantastische prestatie. de Pupillen kampioen van Nederland geworden!