Vorige week speelden Emre Hageman en Berke Yigitturk het Europees jeugdkampioenschap voor aspiranten.Het toernooi over negen speelrondes werd gespeeld in Warschau. Het was op zich een succesvol toernooi voor de vier Nederlanders want Simon Harmsma, Emre Hageman, Berke Yiğittürk en Machiel Weistra eindigden allen in de top-10.Maar achteraf voelde het toch een beetje als een kater want er had meer in gezeten.

Na vijf rondes hadden Berke en Emre beiden 7 uit 5 en stonden maar een punt achter de twee koplopers. In de zesde ronde troffen Berke en Emre elkaar. Een omsingeling van Berke van de aanval van Emre. Hoewel Berke vaak succesvol is in de omsingeling lukte het dit keer niet en sloeg Emre’s aanval door.Tot de laatste ronde ging Emre samen met Simon Harmsma uit Culemborg en een drietal buitenlanders aan kop. Berke was inmiddels weer tot een punt genaderd. In de slotronde sloeg echter het noodlot toe.

Berke wist weliswaar zijn partij te winnen, maar tot wanhoop van de complete Nederlandse delegatie gingen zowel Simon als Emre onderuit in die ronde. De Nederlanders vielen daarmee net buiten de prijzen, met Berke op de vierde plaats, Emre op de vijfde en Simon op de zesde plaats. Waarbij Emre wel de meeste weerstandspunten had, maar daar koop je niks voor.

Bij het rapiddammen en sneldammen aan het slot van het toernooi deden de Nederlanders het een stuk minder en kwamen ze niet in de buurt van de prijzen.