Afgelopen zondag vond in Leiden een geheel nieuw damtoernooi plaats. Een kroegentoernooi waarbij de deelnemers volgens een ingewikkeld schema in totaal elf kroegen in de binnenstad moesten bezoeken om hun tegenstanders te treffen. Dat waren wedstrijdjes van twee tegen twee. Ondanks het vroege aanvangstijdstip van 10 uur werd het toernooi goed bezet.

Ook een aantal Haagse dammers was van de partij. Leo van Teijlingen vormde samen met Jaap van Galen een koppel. Ook Emre Hageman was er. Hij speelde samen met Simon Harmsma, een leeftijdsgenoot uit de nationale juniorenselectie. En Devanand Orie speelde samen met Marlon Mangroe.

Emre en Simon eindigden uiteraard hoog in het klassement, vlak achter de grootmeesters. De andere Hagenezen eindigden in de middenmoot. Het toernooi werd gewonnen door Jan Groenendijk en Jitse Slump, gevolgd door Kees Thijssen en Hein Meijer.

Opvalend was dat ook een aantal schakers meespeelde. Uiteraard de vaste schakers die ook bij het Leids Damgenootschap spelen, maar ook internationaal schaakgrootmeester John van der Wiel.

Jaap en Leo
Jaap en Leo