Na de geflatteerde nederlaag tegen Lent werden 4 wissels toegepast, niet omdat het zo slecht ging maar omdat we de afspraak hebben gemaakt dat we met 14 spelers gaan rouleren!! Voor de wedstrijd tegen Rijnsburg werd met spanning uitgekeken naar de paringen en toen bleek dat kopman Cor van Dusseldorp er niet bij was hebben we elkaar moed ingesproken.

Na ruim twee uur spelen moesten we de eerste tegenvallers incasseren. Bé verloor van Richard Kromhout na een laveeropening met klassiek karakter. Richard dreigde met een omsingeling en plaatste een mooie lokzet, Be nam de ruil maar werd verrast door een zetje die groot voordeel opleverde. Bé vond niet meer de juiste verdediging en moest de eerste nul incasseren.

Hein speelde tegen Arie Schoneveld zijn favoriete spelletje, de flankaanval. Maar na een onnauwkeurige zet van Hein verraste Arie met een tussenloop. Uit de diverse oplossingen koos Hein de verkeerde en kwam twee schijven achter. Later bleek dat hij de stand gelijk had kunnen houden.

Daarna kwamen we sterk terug, Radjes Balkaran speelde een tactische partij tegen Casper Vroegop. Eerst dreigend een flankaanval inzetten en toen Casper dit wilde voorkomen kwam een spannende hekstelling op het bord. Casper moest met een grote ruil de stand verbreken maar de omsingeling daarna was van grote klasse en met een dubbele dreiging kon Radjes zijn eerste overwinning bijschrijven.

Op bord 6 vochten Patrick Stork  en Jan van der Star een prachtig duel uit waarbij Patrick plotseling na de ruil 17-21 gewonnen stond door diverse dreigingen. Later gaf Patrick aan dat hij de stand al eens eerder op het bord heeft gehad tegen good old Evert Bronstring!

Herman trof ZHDB-voorzitter Rinus Kromhout die de strijd niet uit de weg ging en Herman dwong te verdedigen. Maar Herman is dol op zetjes, dat had Rinus ook moeten beseffen toen hij twee zetten verwisselde en daardoor in een damzetje liep en verloor.

Frans moest het opnemen tegen schaker-invaller Eric van 't Hof en werd gedwongen klassieke paden te volgen. Frans koos de kerkhofaanval en na enige ruiltjes koos Frans ervoor om zich op te laten sluiten in een KVO. De spanning werd opgevoerd en toen koos Eric het verkeerde plan, hij kon vrij eenvoudig naar een voordelige remise afwikkelen maar wilde blijkbaar meer. Frans nam echter een doorbraak ten koste van een schijf en won daarna vrij eenvoudig.

De derde nieuweling Arwien Bhagwandes trof Thomas Wielaard en zij maakten er ook een spannende partij van met een wederzijdse flankaanval. Optisch leek Arwien kansen te krijgen om een aanval te doen op schijf 27 maar dat lukte net niet en toen Thomas de volledige controle kreeg op het centrum kon Arwien de weg naar remise niet meer vinden en verloor de partij.

Pertap kruiste de degens met Richard Meijer. Deze partij leek erg saai omdat de strijd om het centrum vele ruiltjes noodzakelijk maakte. Maar in het late middenspel kwam Pertap toch nog in problemen door een tussenloop. Pertap kon naar een dam plakken maar echt goedkoop was die dam niet, moet thuis nog maar eens nagekeken worden. In de partij combineerde Richard nog verrassend naar dam maar Pertap hield het hoofd koel en elimineerde die dam met remise als gevolg.

Hans vocht met Eric Hogewoning een klassiek duel uit waar Hans steeds wat voordeliger bleek te staan. Echter de laatste tempi bleek voor Eric te zijn waardoor Hans een schijf moest offeren, maar dat offer gaf Hans ook weer winstkansen. Eric had nog maar 2 minuten op de klok en kon de juiste verdediging niet meer vinden waarna Hans het met een prachtige damcombinatie het 11e punt kon scoren!

De laatste partij was die tussen Nico en Marco de Leeuw. Nico zette een mooie flankaanval op die uiteindelijk moest worden weg geruild door Marco. Een strijd om het centrum gaf Marco de betere kansen maar Nico miste de weg naar remise.

Een prachtige 11-9 overwinning waarbij slechts 1 remise viel te noteren. We hadden dit keer het geluk wat meer aan onze zijde maar doet niets af aan deze collectieve prestatie.