Het eerste team heeft een gemakkelijke overwinning geboekt in de eerste ronde van de nationale competitie. Op papier zag het derde team van Van Stigt Thans er gevaarlijk uit, met vijf spelers met een rating van ronde de 1200. In de praktijk bleken deze, om allerlei redenen niet te kunnen en was invaller Juan Camelia degene die de kar moest trekken.

Toch was de start niet heel erg overtuigend, in die zin dat niemand al snel groot voordeel had. Uitzondering was Edwin de Jager die met behulp van een hekstelling Matthijs Broek een schijf liet offeren, waarna winst al snel binnen was. Daarna was het Hans den Engelsman die aan bord 1 een spannende partij tegen Juan Camelia speelde. Totdat Camelia in het late middenspel een blunder maakte en zomaar zijn sterke voorpost verloor: 4-0. Intussen was Nico Leemberg tegen Piet Bastiaanse een schijf voor gekomen en na enig tegensputteren kon ook Nico de winst noteren. 

De eerste remise viel op het bord van Frans van Eenennaam. Na een toch wat lastige opening, nam Frans een damcombinatie voor twee schijven. Frans wist helaas niet de winst te vinden. Dat gold ook voor Frans Teijn, die in het late middenspel Ronald Wisse onder de voet liep, maar toch net de winst in het eindspel miste. Daarna won Jan Kok een mooi postioneel uitgespeelde partij tegen Rob van den Bos en was de teamoverwinning alvast binnen. Pertap Malahé won in zijn kenmerkende spel van Leo Mous, al leek Leo de partij in een remisestand op te geven. Tot slot was Gerard de Groot nog heel lang bezig zijn enorme terreinvoordeel te verzilveren. Dat lukte uiteindelijk net niet, ook al omdat een combinatie over het hoofd werd gezien, dus met die remise werd het 13-3.

Op 2 oktober volgt de uitwedstrijd tegen WSDV 3, een team met veel jeugdspelers dat ons twee jaar geleden volledig wist te verrassen. We zijn gewaarschuwd.