Het eerste tiental blijft in de kop van het klassement meedraaien en heeft nog steeds een goede kans op de promotiewedstrijd. Degradatiekandidaat Dordrecht werd met 12-8 verslagen.

Nadat de opstellingen waren uitgewisseld viel op dat aan de meeste borden een flink verschil in rating zichtbaar was. Er werden dus veel beslissingen verwacht. Dat werd het eerst zichtbaar bij Jeroen Wit en Gerard de Groot die al snel een schijf wonnen. Toch scoorde Dordrecht als eerste, aan een bord waar we het niet verwachtten. Hein van Dee liep tegen zijn eerste nederlaag aan toen hij in een vrij eenvoudige damcombinatie trapte. Dit werd als snel en even onverwacht recht getrokken door Herman Vroom. In een riskante stand nam hij een spectaculaire combinatie die hem twee dammen opleverde. Ton van Bokhoven gaf verbouwereerd op.

Gerard de Groot bracht Den Haag daarna op voorsprong en even later bekroonde Hans den Engelsman ook een positioneel fraai uitgespeeld partij met winst. Frans Teijn kon geen voordeel krijgen in zijn partij en speelde remise, maar Jeroen Wit vergrootte de voorsprong tot zes punten.

Daarna was het de beurt aan Dordrecht om iets terug te doen aan de borden waar zij rating voordeel hadden. Reza Ghafoerkhan kon het niet bolwerken tegen Nico Knoops. Ook Bas Baksoellah leek het moeilijk te hebben tegen Anton Kosior, maar ondanks de flinke tijdnood sleepte hij toch een remise uit het vuur.

Bij de 10-6 tussenstand duurden de twee resterende partijen nog erg lang. Nico Leemberg en Frans van Eenennaam hadden beiden een schijf gewonnen tegen de beiden heren Roedolph. Het voordeel bleek in de praktijk niet groot genoeg voor de twee punten, al zal onderweg de winst wel ergens gemist zijn. Eindstand derhalve 12-8, en dat is gewoon een mooi resultaat.