Het eerste tiental heeft zijn openingswedstrijd in de nationale competitie overtuigend gewonnen. Tegen promovendus RDC 2 uit Rijnsburg werd het maar liefst 17-3.
De Rijnsburgers waren vorig seizoen tegen wil en dank gepromoveerd uit de Tweede Klasse en kijken dit seizoen tegen een groot ratingverschil aan. En daar kwam bij dat ze ook nog niet eens compleet waren en dus begon ons eerste met een 2-0 voorsprong. Die voorsprong werd snel verdubbeld, nota bene aan het bord met het kleinste verschil in rating. Nico Leemberg combineerde na een roekeloos uitgevoerde aanval van Arno Kooloos naar dam.
Toch leek het daarna even mis te gaan. Gerard de Groot besloot plotseling een ander plan te volgen, vergat zetcontrole en trapte in een eenvoudig damzetje. Hij kon even later opgeven. Niet veel later overkwam Hans den Engelsman iets soortgelijks. Hij overzag zelf een combinatie en werd vervolgens zelf het slachtoffer van een damzetje. Hans kon echter nog wel doorspelen in een weliswaar verloren stand. Aan de overige borden boden de Rijnsburgers goed tegenstand. Alleen Jeroen Wit had een schijf voorsprong, die hij al in de opening veroverd had.
Gelukkig maakten de Haagse spelers geen fouten meer en gaf het kwaliteitsverschil toch de doorslag. Jeroen won zijn partij, niet veel later gevolgd door Bas Baksoellah die schijfwinst forceerde. Herman Vroom zorgde voor de enige remise, nadat zijn voordeel in het klassiekje als sneeuw voor de zon verdween.
Nadat Hans den Engelsman toch nog won nadat zijn tegenstander zijn dam cadeau deed, combineerde Frans van Eenennaam met een listige 4-om-4 naar winst. De resterende twee partijen duurden wat langer. Hein van Dee wist een lastig klassiek middenspel tegen Daniël Boom naar winst te voeren en ook Frans Teijn wist met zijn flankaanval de winst te vinden.