In een zeer goede wedstrijd heeft het eerste team de koploper in de Eerste Klasse B, PWG ‘s-Gravenpolder, verslagen. De meeste partijen werden op het scherpst van de snede gespeeld. Dat resulteerde uiteindelijk in drie overwinningen en één nederlaag, zodat het 12-8 werd.
De opstelling van PWG was tamelijk voorspelbaar. Aan bord 1 en 2 troffen Hans den Engelsman en Gerard de Groot de voorspelde tegenstanders. Beiden hadden een opening voorbereid en die kwam ook precies op het bord. Hans drong daarmee zijn tegenstander naar de bordrand en verkreeg daarmee groot voordeel. Het is ook onduidelijk of het ergens echt gewonnen was, maar het werd een ruime remise. Gerard had een kleine afwijking in de Kelleropening waarop Daaf Kasse niet op zijn sterkst reageerde. Gerard kon daardoor vrij gemakkelijk de remise scoren tegen de sterkste PWG'er.
Intussen had ook Herman Vroom remise gespeeld. Herman kwam erg onder druk te staan, maar bereikte uiteindelijk met een flinke combinatie veilig de remisehaven. Hein van Dee speelde een uitstekende partij tegen Aart Walraven en leek hem zelfs positioneel van het bord te drukken. Hier wist de PWG'er zich echter met een combinatie net te redden. De vijfde remise werd genoteerd door Frans Teijn. Ook hier een spannende partij, waar het evenwicht niet verbroken werd.
De eerste beslissing kwam op naam van Nico Leemberg. Met sterk positioneel spel bezette hij alle strategische velden op het bord. In een 10-om-10 stand was zijn tegenstander uitgespeeld en gaf op! PWG kwam echter terug doordat Frans van Eenennaam in een klassieke stand te veel tempovoordeel had en daardoor vastliep.
Intussen was wel duidelijk geworden dat in de drie resterende partijen het voordeel aan Haagse kant lag. Jan Kok speelde een bijzonder spannende partij met een Roozenburg-opstelling die overging in een Partie Bonnard. Jan liet zien dat de opzet van Niels Roelofsen niet klopte en won de partij. Piet Lodder kwam na een vreemde partij in een klassieke middenspel terecht. Hij toonde daarin de zwakte van een achtergebleven schijf aan, en won ook overtuigend. Tot slot probeerde ook Pertap Malahé zijn voordeel in winst om te zetten, maar uiteindelijk bleek de 3-om-2 toch echt remise.
Met de 12-8 werd een prima teamprestatie geleverd en staat Den Haag op een tweede plaats achter CCR 2.