Alblasserdam was landelijk de eerste tegenstander in het nieuwe onderkomen. Afgaande op eerdere resultaten werd een lastige wedstrijd verwacht. Rinus Snellaars opende de score. Aspirant Thomas Mouthaan combineerde naar dam ten koste van twee schijven, maar deze verdween niet veel later van het bord, al moest Rinus daarvoor wel zijn twee extra schijven inleveren. Het overblijvende eindspel wist Rinus te winnen. Hans Giphart combineerde eveneens naar dam. Dit kostte hem een schijf maar Jaap van der Dussen kon geen vuist meer maken. Jeremy Pauwels probeerde op zetjes te spelen tegen Remco Korteland en kon het nog net remise te houden. Jeroen Wit scoorde zijn eerste punten voor Den Haag met een regelmatige overwinning op Gijs Mouthaan, zodat de stand 7-1 werd.

Radjen Kalloe had op bord 1 het betere van het spel tegen Joshua van der Most, maar moest toch in remise berusten. Jaap van Hal wist knap de speler met de hoogste rating op remise te houden. Dat er tien of meer punten zouden komen was al zo goed als zeker, alleen de vraag was wanneer. Helaas niet door Oedebhaan Dihal, hij werd door Ruben Groenendijk naar de kanten gedrukt en verloor. Het tiende punt kwam op naam van Harold Jagram die net geen blauwe vermelding haalde tegen Rien Visser. Frans van Eenennaam werd matchwinner door secuur te winnen van Marcel van der Most. Het bleef bij twaalf punten, John Kolstee redde het niet tegen Dylan Jongeneel.

Op 13 oktober is het nog puntloze De Kroonschijf DEZ 2 in Brandwijk de tegenstander, maar dat betekent niet dat het een gelopen koers is.