Het eerste trof in de tweede ronde opnieuw een promovendus, dit keer Zaanstreek 2, vorig jaar kampioen van de Tweede Klasse C. Na de moeizame overwinning op De Variant in de eerste ronde was men gewaarschuwd er niet te gemakkelijk over te denken en dat lukte deze keer beter. Nico Leemberg speelde tegen oude streekgenoten en accepteerde, nadat hij iets minder kwam te staan, op de veertigste zet de remise. Vlak daarna zorgde Jan Kok voor de voorsprong. Hij weefde een Coup Springer in de stand die door zijn tegenstander niet opgemerkt werd.
De voorsprong liep nog verder op door winst van Frans Teijn. Zijn tegenstander nam een verkeerde ruil en Frans bleek zonder dat hij er iets voor hoefde te doen een schijf te gaan winnen. Met een flinke klapper maakte Frans het af. Daarna won ook Gerard de Groot die zijn tegenstander na tien zetten in een dodelijke korte-vleugel-opsluiting had en niet meer los liet.
Zaanstreek 2 hield het nog even spannend doordat Herman Vroom het zichzelf erg moeilijk maakte en tot twee keer toe zijn kerkhofschijf liet insluiten. Hans den Engelsman kreeg aan bord 1 geen poot aan de grond en moest in een remise berusten. Roy Bidesi kwam dit keer goed weg. Hij liet het centrum teveel aan zijn tegenstander en kwam verloren te staan. Zijn tegenstander profiteerde echter niet. Ook een volgende partij die in een beslissing leek te eindigen, werd remise. De tegenstander van Piet Lodder wist nog net een remisegaatje te vinden.
Bij een 10-6 tussenstand bleek dat Pertap Malahé en Hein van Dee inmiddels flink voordeel hadden verkregen. Beiden belandden in een voordelig overmachtseindspel dat foutloos werd uitgespeeld, al kreeg Hein daarbij hulp van de klok. De 14-6 eindstand was in orde, maar de komende wedstrijden zal de tegenstand heel wat sterker zijn.