Donderdag speelde het eerste zestal bij het Leids Damgenootschap de derde wedstrijd voor de ZHDB-competitie. Bij aankomst bleken de Leidenaren flink verzwakt; de drie sterkste spelers ontbraken vanwege vakantie. Gevolg was dat aan ieder van zes borden het ratingverschil in ons voordeel uitviel. Dat leek aanvankelijk uit te gaan betalen, aan drie borden was er al snel sprake van positioneel voordeel. In de praktijk viel het wat tegen. Bas Baksoellah leek de kerkhofschijf van Jack van der Plas te gaan veroveren, maar Jack had een combinatie met een listige naslag die Bas de partij kostte. De jeugdige tegenstander van Frans van Eenennaam speelde behoorlijk a-positioneel, maar het enorme tempo-nadeel van Frans gaf de doorslag en hij werd onder de voet gelopen. Dus dat was dus al 4-0 achter.

Pertap Malahé deed wat terug door André van de Kwartel in een klassiek standje vast te laten lopen. Jan Kok bereikte niet meer dan licht voordeel tegen Harry Dekker en behaalde een punt. Jeroen Kos kon ook niet winnen tegen Joop Burgerhout, die ondanks het ratingverschil onverschrokken de aanval zocht tegen Jeroen. Jeroen kreeg weinig kansen en besloot tot een afwikkeling met wederzijds een dam, maar ook daar maakte zijn tegenstander geen fout.

Gerard de Groot en Maurits Meijer waren als laatste nog bezig. Gerard had in de partij een flink terreinvoordeel opgebouwd met een centrumaanval. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek de Leidse stand een positionele puinhoop waarna Gerard eerst een schijf en na een dammeneindspel ook de partij. Opnieuw een 6-6 gelijkspel voor het eerste derhalve.