Afdrukken

De laatste wedstrijden zijn voor het eerste team niet goed verlopen. De beslissende wedstrijd om de derde plaats in de Eerste Klasse B tegen Zaanstreek 1 op 15 februari ging al verloren doordat er wat kansen werden gemist. In de laatste wedstrijd resteerde er niet meer dan een wedstrijd voor de eer tegen Zaanstreek 2. De tegenstander stond onderaan en had een puntje nodig om directe degradatie te ontlopen. Den Haag kwam met twee invallers aan de start in Zaandam, maar de tegenstander had drie super-invallers opgesteld met een gemiddelde rating van ruim boven de 1200. Het werd daardoor onverwacht een zeer spannende wedstrijd.
Het begon niet goed voor de Hagenaars want Frans Teijn misrekende zich en verloor een schijf en al vrij snel de partij. Ook invaller Alex Kruyshoop stond al snel lastig, stribbelde nog lang tegen, maar moest uiteindelijk capituleren. De andere invaller, Harry Zandvliet, speelde tegen super-invaller Ramon Sakidin een mooie partij, maar kwam in de late middenspel plotseling toch in problemen. Harry leek zich nog te redden, maar deed dit iets te snel, en zo stond het al 6-0.
Nico Leemberg en Frans van Eenennaam brachten de spanning terug met twee goede winstpartijen. Gerard de Groot kon na lang aandringen geen winst vinden en moest in remise berusten. Dat gold ook voor Hein van Dee, voor wie een halve hekstelling niet het gewenste succes bracht.
Bas Baksoellah en Jeroen Wit speelden ook remise, waarbij Bas dit keer over geluk niet te klagen had. Hij ontsnapte uit een verloren 5-om-2 eindspel. Jeroen speelde een spannende opsluitingspartij maar het voordelige eindspel was toch remise.
Aan Hans den Engelsman de ondankbare taak om te proberen 10-10 te maken. Hij creƫerde tegen super-topinvaller (rating 1300+) goede kansen. Na een afwikkeling was een erg ingewikkelde stand ontstaan wat resulteerde in een voordelig eindspel voor Hans. Helaas was ook dit net remise waardoor het eerste onverwacht verloor en niet Zaanstreek 2 maar Rijnsburg 2 direct degradeert naar de Tweede Klasse.