Afdrukken

Het eerste tiental trad 1 februari aan tegen de koploper in de eerste klasse B. Geen bezwaar, want bij een eerdere gelegenheid werd toenmalig koploper VAD ook onttroond. Vol goede moed werd dus aan de wedstrijd begonnen in Bleskensgraaf, waarin de opzet was dat de borden 7 tot en met 10 moesten scoren.
Die opzet leek ook te gaan werken want Gerard de Groot en Hein van Dee kregen een veelbelovende aanval op het bord. Hans van Woerkom had een goede stand en Jan Kok combineerde al in het middenspel naar dam en winst.
Aan de andere borden verdwenen bij Hans den Engelsman de schijven razendsnel van het bord en ook Frans Teijn scoorde een verdienstelijke remise. Toen viel er echter een flinke tegenvaller te noteren. De tegenstander van Hans van Woerkom bracht een schitterend dubbeloffer met dubbele damdreiging op het bord waarna Hans meteen kon opgeven. Een offer zo verrassend dat hier gesproken kan worden van pure pech en de strategie lag in duigen.
In het vervolg liepen De Waarddammers verder uit. Aan bord 1, 2 en 3 was er geen houden aan tegen de topspelers uit de Alblasserwaard. Nico Leemberg, Frans van Eenennaam en Bas Baksoellah kregen weinig kans op een punt. Ondertussen behaalde Jeroen Wit wel een zeer verdienstelijke remise tegen een 1200-speler, maar de wedstrijd was beslist. Hein van Dee miste in tijdnood nog de winst, maar Gerard de Groot wist zijn partij-opzet wel te verzilveren met winst. 12-8 derhalve tegen de koploper en met iets meer geluk had er meer ingezeten.