Afdrukken

Na de goede overwinningen tegen koploper VAD en tegen Van Stigt Thans 3 ging het eerste team met een derde plaats de kerstvakantie in. Op 4 januari alweer wachtte de uitwedstrijd tegen WSDV 3, een team met veel jeugdspelers. In Wageningen aangekomen bleek dat maar liefst 8 van de 10 spelers tot de jeugd behoorden.

Al snel bleek dat veel Haagse spelers grote moeite hadden met het onbevangen spel van hun tegenstanders. Reza Ghafoerkhan werd daar het eerste slachtoffer van. Reza had al vanaf de opening een dodelijke kettingstelling opgebouwd, maar zijn tegenstander hield het lang vol. Juist nadat hij een winnende damcombinatie miste, was het de Wageninger die naar dam combineerde en stond het 2-0 in plaats van 0-2.

Veel later werd Jan Kok het slachtoffer van een damcombinatie. Jan nam de dam af, in plaats van zelf ook naar dam te lopen. De resterende 3 om 3 was uit. Hans den Engelsman en Bas Baksoellah maakten weer gelijk. Hans moest daarvoor positioneel behoorlijk diep gaan. Bas won in een volle stand in een omsingeling een schijf, waarna het snel uit was.

Daarmee was het leed allerminst geleden. Nico Leemberg, die tegen één van de twee seniorleden speelde, kwam met de schrik en een remise vrij nadat zijn tegenstander verzuimde een schijf te winnen. Daarnaast hadden Frans van Eenennaam en Frans Teijn zeer dubieuze standen.

De eerste Frans verloor al vrij snel na een mislukte remisepoging. Toen Gerard de Groot (de schijfwinst bleek onvoldoende) en Hans van Woerkom (tegen die andere senior) ook niet wisten te winnen was een goed resultaat verkeken. Door de nederlaag van Frans Teijn viel de beslissing. Hein van Dee was zoals gebruikelijk de laatste en hij boekte een zwaarbevochten overwinning.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat bleek maar weer in deze wedstrijd. De strijdlust van de Wagenings jeugd was mooi om te zien en alleen al daarom was hun overwinning terecht. Een goede stimulans om  onze eigen jeugdafdeling verder uit te bouwen.