Afdrukken

Het bekerviertal is op de eerste speeldag ongelukkig uitgeschakeld. Het Haagse team, bestaande uit Jeroen Kos, Berke Yigitturk, Emre Hageman en Gerard de Groot, eindigde op de derde plaats. Alleen de eerste twee plaatsen gaven recht op de volgende ronde.

Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Den Haag was ingedeeld met Culemborg, CCR en Excelsior, teams die net wel of net niet Ereklassse spelen. In de eerste speelronde volgde echter al een flinke verrassing. De wedstrijd tegen DEZ Culemborg eindigde na vier remises gelijk. Berke has tegen Simon Harmsma zelfs goede winstkansen. De andere drie Hagenaars hielden veel sterkere spelers makkelijk op remise.

De tweede ronde volgde echter een flinke teleurstelling. Excelsior was niet zo sterk naar Gouda gekomen, maar toch ging het fout. Gerard liet zich door een flink hakkende tegenstander in slaap sussen en trapte prompt in een niet al te moeilijk damzetje. De andere drie konden helaas net niet winnen.

De slotronde tegen CCR moest er gewonnen worden. Jeroen Kos haalde al snel voordeel tegen Soelinder Jagram en won. Berke kreeg ook winnend voordeel tegen Shammie Kasnadi, maar nam te snel een damzetje waardoor de partij remise liep. Gerard haalde een krappe remise tegen Jaap Riesenkamp. Helaas kon Emre het net niet bolwerken tegen Bart de Vos, waardoor het 4-4 werd. Ondanks gelijke spelen tegen de nummers 1 en 2 toch uitschakeling.