Zaterdag 2 maart stond de lang verwachte promotiewedstrijd tegen 020 2 uit Amstelveen op het programma. 020 2 vond het niet zo heel erg om te degraderen gezien de bizarre reisafstanden in Hoofdklasse A vanuit Amsterdam. En voor Den Haag was het ook geen uitgemaakte zaak dat dit team hoofdklasse-waardig zou zijn. Beide clubs besloten echter hun sportieve plicht uiterst serieus te nemen en zo werd het toch een spannende wedstrijd. Ook al omdat 020 besloot ijzersterk op te komen. En dat terwijl Den Haag de vakantie vierende Hans den Engelsman moest missen.
De wedstrijd was net een uur oud toen de eerste remise een feit was. Frans van Eenennaam, die vanwege buitengewone prestaties in de onderlinge bekercompetitie een invalplek aan bord 1 had verdiend, schoffelde tegen Erik Brunsman in no time alle schijven van het bord. Bij Roy Bidesi ging het minder voortvarend. Hij ging ten onder aan irritaties en een ongezonde korte vleugel en kon ook snel opgeven. Intussen was wel duidelijk dat aan bord 9 en 10 Herman Vroom en Frans Teijn - geheel volgens planning - voordeel kregen tegen de twee tegenstanders met een 1000- rating.
Jan Kok en Nico Leemberg behaalden geheel gelijkwaardige remises en dat gold eigenlijk ook voor de partij van Pertap Malahé, al leek die door twee combinaties wel een stuk spectaculairder. Nadat Herman en Frans inderdaad de punten binnen hadden gehaald, stond er een Haagse voorsprong op het scorebord. Dat werd echter snel gevolgd door een doorbraak die Piet Lodder open zette tegen de sterkste Amstelvener Jan Pieter Drost. Zonde, want Piet had lang geen krimp gegeven in een spannende partij.
Bij de 8-8 tussenstand waren de ogen gericht op de borden van Hein van Dee en Gerard de Groot, waar optisch voordelige standen op het bord stonden. In de partij van Hein bleek het voordeel echter ruim onvoldoende en hij besloot de eer aan Gerard te laten. Gerard speelde tegen remisekoning Wiebo Drost vanuit een Keller-opening een partij die eigenlijk niet in remise leek te kunnen eindigen. Nadat Gerard op de 40ste zet met nog 1 seconde marge een kloknederlaag had voorkomen, leek het voordeel zeer groot te worden. Op de 46ste zet werd niet de meest kansrijke voortzetting gekozen en was toch nog snel remise. 10-10 dus en sneldammen voor de beslissing.
Het sneldammen ging al snel mis. Hein van Dee won een schijf, verloor deze weer en toen ook nog de partij. Ook Pertap liep tegen een combinatie aan en verloor. Frans Teijn won wel weer en Herman stond ook gewonnen, maar de daaropvolgende nederlagen van Piet en Roy konden niet meer goed gemaakt worden. Het werd dus 12-8 en daarmee bleef 020 2 in de Hoofdklasse en Den Haag in de Eerste Klasse.
Desondanks kan met grote tevredenheid worden teruggekeken op een leuk seizoen waar zeer goed gepresteerd werd. Vrijwel alle spelers wisten hun rating te verhogen. Hein van Dee werd topscorer met 15 uit 12, op de voet gevolgd door Jan Kok met 14 uit 10. Jan Kok haalde ook de hoogste toernooiprestatierating (1239).