Afdrukken

Het eerste team heeft ook in de slotronde goed gespeeld en concurrent Damlust 2 op afstand gehouden. De wedstrijd werd met 11-9 gewonnen en het tiental eindigde daardoor op een zeer mooie tweede plaats, achter CCR 2 dat dit seizoen verrassend presteerde. De tweede plaats geeft recht op een promotiewedstrijd, die op 2 maart gespeeld wordt.
Damlust was met het sterkste team naar Den Haag gekomen, want bij winst zouden zij de nacompetitie kunnen halen. Maar in de wedstrijd kwam dat er niet goed uit. Hans den Engelsman had een groot voordeel in rating en met zijn bekende drukspel kwam dat ook in de partij tot uiting. Het voordeel werd steeds groter en in het eindspel resulteerde dat in winst. Intussen had Frans Teijn zijn goede partij in remise zien eindigen. Ook Gerard de Groot bood remise aan. Na een spectaculair middenspel had hij groot voordeel, maar de bedenktijd ontbrak om het goed af te maken. Herman Vroom stond al langer gewonnen en speelde zijn partij foutloos uit, daarmee de marge vergrotend tot vier punten. Hein van Dee speelde zijn bekende flankaanval, die dit keer niet doorsloeg: remise.
Damlust zou echter nog wel terug in de wedstrijd komen. Bas Baksoellah kreeg groot terreinnadeel en moest het centrum aan zijn tegenstander laten. Hij maakte daarna geen kans meer. Nico Leemberg speelde een spannende partij met opgedrongen randschijven. Nico leek wat moeilijk te staan, maar uiteindelijk was het gewoon gelijk.
De bovenste drie borden waren toen nog bezig. Piet Lodder leverde een prima prestatie door Peter van Eck op remise te houden. Dat leek ook haalbaar voor Roy Bidesi die Ruud Kloosterman tegenover zich had. Maar in een 5-om-5 koos Roy net de verkeerde variant die Ruud fraai wist te winnen.
Bij een 9-9 stand was alleen Pertap nog bezig met een voordelig maar waarschijnlijk remise-achtig eindspel. Hoewel we bij 10-10 ook de nacompetitie hadden bereikt, ging Pertap voor het volledige resultaat. Nadat hij een eerste schijf had gewonnen, maakte hij het met een sluw motief uit, en werd daarmee matchwinnaar. Een zwaar bevochten, maar zeer fraaie 11-9 winst was de beloning voor het eerste.