De wedstrijd tegen De Hofstad Dammers leek een zware te gaan worden. Hans den Engelsman en Pertap Malahé moesten vanwege vakantie en familie verstek laten gaan en dat betekent een forse aderlating. In hun plaats maakten Bas Baksoellah en Frans van Eenennaam hun opwachting in het eerste.
Na twee uur spelen was er nog weinig duidelijkheid op de borden al waren er wel een paar spannende standen. Met name Herman Vroom en Jack Mondt speelden het fraai met een wederzijdse kortevleugel-opsluiting. Het was Frans van Eenennaam die het eerst uit was. Hij forceerde in het middenspel een sterke hekstelling. Na een voordelige combinatie waarbij beide partijen een dam kregen, wist hij het voordeel in winst om te zetten. Roy Bidesi zat aan één van de drie borden waar de rating in ons nadeel was, nam geen risico en speelde tegen Hugo Simons behendig naar remise. Daarna ging het even snel. Bas Baksoellah nam na een lastige opening in de Keller, die heel veel tijd kostte, een winnende damcombinatie. En Herman bleek weliswaar een goede opsluiting te hebben, maar verspeelde zijn voordeel en kwam zelfs verloren te staan. Met een 2-om-2 doorbraak ontsnapte hij en won toch nog van Jack Mondt.
De Hofstad Dammers kwamen iets terug doordat Nico Leemberg het niet kon bolwerken tegen Krijn Toet. Dat was ook geen verrassing gezien het forse verschil in rating. Wat wel verrassend was, was dat Gerard de Groot aan bord 1 tegen Frans van de Velde in een zeer slecht klassiek standje was gekomen. Een schijfoffer leek genoeg voor remise,  maar als Frans goed had gekeken had hij de winst wel gevonden. In plaats daarvan bood hij remise aan.
De wedstrijd was daarmee gespeeld, want aan alle overige borden dreigde geen gevaar, integendeel. Frans Teijn wist het voordeel dat hij laat in de partij tegen Hans Jacobsen verkreeg, net niet te verzilveren. En ook Piet Lodder moest in een remise berusten nadat Harold Jagram zich behendig verdedigde tegen een flankaanval. De laatste punten waren voor Den Haag. Hein van Dee speelde een sterke klassieke partij tegen Jetse Veenstra die hij oppermachtig won. En Jan Kok trok tegen Bonne Douma vanaf de opening ten aanval en werd daarmee beloond met winst. De forse 14-6 overwinning viel daarmee fors hoger uit dan vooraf verwacht.