Afdrukken

CCR was altijd al een lastige tegenstander en dat blijkt nu zelfs ook voor CCR 2 te gelden. Het eerste team leed een pijnlijke nederlaag tegen de Rotterdamse reserves.
CCR verraste met Egor Bobkov aan bord 1. Deze speler speelt eigenlijk bij het eerste team van CCR, maar mocht invallen bij het tweede. Frans Teijn kwam wel onder druk, verloor een schijf, maar had in het eindspel de remise binnen handbereik. Een zetverwisseling maakte daaraan echter een eind. Intussen hadden Pertap Malahé en Soelinder Jagram een snelle remise op het bord gebracht en was ook Hein van Dee ten onder gegaan door slordig gebrek aan zetcontrole. Er werd dus al vroeg tegen een 5-1 achterstand aan gekeken.
Hans den Engelsman trof Jaap Riesenkamp en in deze partij werd het evenwicht nooit verbroken. Dat gold ook voor de partij van Piet Lodder tegen Ramdew Jahani. De gifbeker was nog niet leeg want ook Jan Kok kreeg een nul. Zijn tegenstander verzuimde tot tweemaal toe de winst waardoor Jan nog kans op remise kreeg. Hij haalde echter te snel dam.
Alleen Herman Vroom redde de eer doordat hij het zijn tegenstander zo lastig maakte dat hij door de vlag ging. De resterende partijen werden remise. Frans van Eenennaam kon geen kansen creëren en Nico Leemberg leek erg goed te staan, maar nadere analyse laat een omgekeerd beeld zien. Gerard de Groot wist zich ternauwernood te redden uit een slechte opening, maar de daarna verkregen kansen waren te klein.
Eindstand van 12-8 dus. Het dammen in Den Haag lijkt in een vrije val terecht gekomen te zijn als het vergeleken wordt met omliggende plaatsen als Rotterdam, Gouda en Rijnsburg.