Afdrukken

Zowel het combinatieteam van Den Haag en Hofstaddammers als RDC 2 trad aan met invallers, maar dat was voor beide geen verzwakking. Invaller Hans Giphart had zich fysiek goed voorbereid (en vrijdag vrij genomen), hetgeen zich uitbetaalde in een damcombinatie met winst tegen Jan Parlevliet. Alex Kruyshoop bereikte niets tegen Nico Mul met een puntendeling na iets meer dan veertig zetten. Nerin Bisseswar had het betere van het spel tegen remisekoning Teun de Kluyver, maar een iets mindere zet betekende ook hier een puntendeling. Toen Gökhan Bagci tegen Alex Zwanenburg in een damcombinatie liep was de stand weer in evenwicht.

Jeroen Wit wist zijn rentree in de competitie en debuut voor Damclub Den Haag niet te bekronen met minimaal een punt tegen Cees van den Bosch, ook hij liep in een damcombinatie. Toen ging het helaas ineens hard. Jeremy Pauwels had lang zicht op een punt, maar moest toch de handdoek in de ring werpen en de punten aan Gé Berbee laten. Ook John Kolstee speelde een goede partij, maar voorzitter Rinus Kromhout bleek toch de sterkste.

De top-drie was toen nog bezig, maar de uitslagen hiervan waren alleen nog maar voor de statistieken. Of om het leed wat te verzachten. Dat lukte als laatste alleen invaller Harry Zandvliet, die een verloren stand na een verkeerde slag door Arno Kooloos nog remise wist te houden. Bas Baksoellah en Radjen Kalloe hadden toen al combinatief verloren van Albert Huisman en Gera Hol. 

Zaterdag 29 september komt Alblasserdam naar De Kameleon.