Afdrukken

Op vrijdagavond 7 februari ging het zestal van Den Haag Z1 naar het nieuwe onderkomen van Constant-Charlois Rotterdam voor de wedstrijd in de hoofdklasse der ZHDB. Een wedstrijd die voor de stand vrij weinig betekenis meer had, maar in het kader van de Eeuwige Rivaliteit tussen Rotterdamse en Haagse dammers natuurlijk een treffen van belang. CCR kwam dan ook behoorlijk sterk uit met Job Arts als debuterende joker.

Een opsteker was dat Gerard de Groot al na zes zetten een schijf voor kwam na een misgreep van Radjes Balkaran. Het duurde nog wel ruim twee uur voordat Gerard de schijfwinst verzilverde. Helaas blunderde op dat moment Berke Yigitturk tegen Mehmet Yoney zodat het meteen weer gelijk was. Jeroen Kos had echter weinig moeite en overspeelde Harry Bisambhar zodat we weer voor stonden.

De wedstrijd was toen nog zeker niet gespeeld omdat Harry Zandvliet en Hans van Woerkom lastige standen hadden. Emre Hageman had weliswaar een goede aanval maar die moest nog wel even gewonnen worden. Uiteindelijk kwam het wel allemaal goed doordat Harry door het oog van de naald kroop en met een offertje de remise veilig stelde. Deze belangrijke wedstrijd werd dus met 5-7 gewonnen.