Het eerste team staat voor de zware taak om zich opnieuw te handhaven in de hoofdklasse van de nationale competitie. Dit seizoen echter zonder Edwin de Jager en Hans Giphart, die werden vervangen door Emre Hageman en Herman Vroom. Het tiental heeft de laagste rating in de klasse, maar dat was vorig jaar ook geen probleem.

De eerste wedstrijd was meteen een belangrijke, tegen promovendus Zaanstreek en dus een goed moment om toe te slaan. Hein van Dee werd er echter aan bord 10 snel afgezet. Een centrumdoorstoot blokkeerde zijn rechtervleugel en leidde tot een positioneel debacle. Roy Bidesi speelde een vertrouwde gelijkwaardige remise. Het leek er even op dat Herman Vroom de kans kreeg gelijk te maken toen zijn tegenstander moest vluchten in een ingewikkelde afwikkeling. Hierin had Herman zijn tegenstander moeten verplichten tot een dam voor vier schijven. Herman koos voor een ogenschijnlijk veiliger plan dat uiteindelijk toch verloor.

Deze achterstand van vier punten werd niet meer goed gemaakt. Berke Yigitturk won na een massieve aanval zijn partij, maar Frans Teijn ging ten onder tegen de herintredende Zaanse kopman en Volendammer Paul Sier. De resterende partijen liepen allen remise. Gerard de Groot bereikte ondanks het grote ratingverschil niets tegen de voorzichtig opererende Paul Teer. Emre Hageman stond eerst goed, maar moest tegen het einde nog even alle zeilen bijzetten voor de remise.

Pertap Malahé en Frans van Eenennaam bereikten wel voordelige standen maar ook die bleken onvoldoende voor de winst. En Bas Baksoellah kwam goed weg met een punt in een 4-om-2 eindspel. De eindstand was daardoor 12-8 in het voordeel van Zaanstreek.