Het eerste verslaat de koploper

In een zeer goede wedstrijd heeft het eerste team de koploper in de Eerste Klasse B, PWG ‘s-Gravenpolder, verslagen. De meeste partijen werden op het scherpst van de snede gespeeld. Dat resulteerde uiteindelijk in drie overwinningen en één nederlaag, zodat het 12-8 werd.
De opstelling van PWG was tamelijk voorspelbaar. Aan bord 1 en 2 troffen Hans den Engelsman en Gerard de Groot de voorspelde tegenstanders. Beiden hadden een opening voorbereid en die kwam ook precies op het bord. Hans drong daarmee zijn tegenstander naar de bordrand en verkreeg daarmee groot voordeel. Het is ook onduidelijk of het ergens echt gewonnen was, maar het werd een ruime remise. Gerard had een kleine afwijking in de Kelleropening waarop Daaf Kasse niet op zijn sterkst reageerde. Gerard kon daardoor vrij gemakkelijk de remise scoren tegen de sterkste PWG'er.
Intussen had ook Herman Vroom remise gespeeld. Herman kwam erg onder druk te staan, maar bereikte uiteindelijk met een flinke combinatie veilig de remisehaven. Hein van Dee speelde een uitstekende partij tegen Aart Walraven en leek hem zelfs positioneel van het bord te drukken. Hier wist de PWG'er zich echter met een combinatie net te redden. De vijfde remise werd genoteerd door Frans Teijn. Ook hier een spannende partij, waar het evenwicht niet verbroken werd.
De eerste beslissing kwam op naam van Nico Leemberg. Met sterk positioneel spel bezette hij alle strategische velden op het bord. In een 10-om-10 stand was zijn tegenstander uitgespeeld en gaf op! PWG kwam echter terug doordat Frans van Eenennaam in een klassieke stand te veel tempovoordeel had en daardoor vastliep.
Intussen was wel duidelijk geworden dat in de drie resterende partijen het voordeel aan Haagse kant lag. Jan Kok speelde een bijzonder spannende partij met een Roozenburg-opstelling die overging in een Partie Bonnard. Jan liet zien dat de opzet van Niels Roelofsen niet klopte en won de partij. Piet Lodder kwam na een vreemde partij in een klassieke middenspel terecht. Hij toonde daarin de zwakte van een achtergebleven schijf aan, en won ook overtuigend. Tot slot probeerde ook Pertap Malahé zijn voordeel in winst om te zetten, maar uiteindelijk bleek de 3-om-2 toch echt remise.
Met de 12-8 werd een prima teamprestatie geleverd en staat Den Haag op een tweede plaats achter CCR 2.

Combinatieteam wint opnieuw

Met Harry Zandvliet, Bas Baksoellah en Hedwig Callender als invallers voor John Kolstee, Frans van Eenennaam en Jaap van Hal was niet echt sprake van een verzwakking van het combinatieteam. Het was aan de nauwelijks van de griep herstelde Jeremy Pauwels om de score te openen, zijn tegenstander Martin van Zanen liep in een Haarlemmer. De Zaankanter speelde nog wel door maar moest toch de handdoek in de ring werpen. Ook een combinatie op het bord van Oedebhaan Dihal maar nu voor Albert Roelofs, zodat de stand weer in evenwicht was. Twee combinaties bepaalden de uitslag van Hedwig Callender tegen Johan Deubel. Laatstgenoemde dacht door te breken, maar Hedwig had een tegencombinatie en wist daarmee het team weer op voorsprong te brengen. Alex Kruyshoop vergrootte deze door na een foutzet van Klaas de Krijger minimaal schijfwinst af te dwingen. De IJmuidenaar blunderde opnieuw en zette een 2-om-3 naar dam open.

Rinus Snellaars koos na vijfenveertig zetten eieren voor zijn geld door remise aan te bieden, hetgeen door Aart van Dijk geaccepteerd werd. Nerin Bisseswar combineerde tegen Vince van der Wiele maar moest daarvoor een schijf te veel offeren waarna hij nog tevreden mocht zijn met remise. Bas Baksoellah bleek een maatje te groot voor Nicole Schouten. Hij brak ten koste van een schijf door naar dam en dat bleek het begin van het einde, al bood Nicole nog goed tegenstand, maar uiteindelijk trok Bas aan het langste eind: 10-4.

Harry Zandvliet had een moeilijke middag tegen Max Doornbosch en kwam een schijf achter. Hij had, door fouten over en weer, echter compensatie, zelfs een tweede schijf offeren in het eindspel was niet voldoende voor de winst voor de IJmuidense jongeling.

Er kwam uit de resterende partijen nog  één punt bij, Jeroen Wit had in het eindspel vier schijven tegen een dam van Cees Staal, maar moest een schijf inleveren. Kopman Radjen Kalloe redde het helaas niet tegen Jan-Maarten Koorn, hij kwam zijn schijfverlies niet te boven.

Het team staat nu op een mooie tweede plaats, een punt achter RDC 2. Op zaterdag 24 november de stadsderby bij en tegen Scheveningen.

Combinatieteam wint opnieuw